مرکز جامع توانبخشی دکتر محمودی

.:: خارپاشنه

 



1395/10/04-15:35:56
گروه : بیماریهای عصبها، ماهیچه ها و استخوان


خار پاشنه ناشی از به وجود آمدن یک زایده استخوانی در پاشنه پا که باعث درد پاشنه پا و مشکل در راه رفتن می شود می باشد.

 

بیماری خار پاشنه در اثر فشار طولانی و مکرر بر روی رباطی که از قوس کف پا حمایت می کند به وجود می آید.ایجاد فشار می توانند باعث ایجاد ترک های ریز در رباط شوند که منجر به درد و تورم می شود

خار پاشنه بیشترین میزان شیوع را در میان دوندگان و اشخاص دارای اضافه وزن دارد، همچنین پوشیدن کفش‌هایی که پا را به اندازه کافی حمایت نمی‌کنند و پاشنه سفتی دارند نیز خطر ابتلا به خار پاشنه پا را افزایش می‌دهد.

علایم و نشانه ها

از علائم خار پاشنه میتوان به موارد زیر اشاره نمود :

شکایت عمده این بیماران درد و سفتی در پایین پاشنه است. این درد در طول زمان به تدریج توسعه می یابد . معمولا فقط یک پا تحت تاثیر قرار می دهد ، اما می تواند هر دو پا را درگیر کند. برخی از افراد درد کمی دارند، در حالی که دیگران ممکن است درد شدیدی را تجربه کنند. برخی دیگر از علایم خار پاشنه احساس سوزش یا درد در پایین پا که به بیرون از پاشنه پا گسترش می یابد می باشد. درد معمولا در صبح زمانی که شما اولین گام خود را از تخت بر می دارید بدتر می شود ، و یا اگر شما نشسته اید و یا دراز کشیده اید برای شروع راه رفتن درد را احساس می کنید ممکن است بعد از چند قدم اول این درد و سفتی کمتر شود. اما ممکن است در طول روز و انجام فعالیت های روزانه آسیب پای شما بیشتر شود. بالا رفتن از پله می تواند به علت خشکی پاشنه پا بسیار دشوار باشد. پس از فعالیت طولانی مدت، درد می تواند به دلیل افزایش التهاب زیاد شود. درد معمولا در طول فعالیت احساس نمی شود، بلکه فقط پس از قطع حرکت و در شروع حرکت احساس می شود.اگر شب ها با پا درد مواجه هستید ممکن است مشکل شما چیزی به جز خار پاشنه باشد. درد های شبانه پا ممکن است به علت آرتریت و یا مشکلات اعصاب پا مانند سندروم تونل تارسال (tarsal tunnel syndrome)  باشند

عوارض

اگر شما شرایط خار پاشنه را نادیده بگیرید، درد مزمن پاشنه می تواند گسترش پیدا کند. این می تواند راه رفتن شما را تغییر دهید و باعث آسیب به پاها، زانو، باسن و پشت شود. تزریق استروئید و برخی از درمان های دیگرمی تواند رباط پلانتار تضعیف کند و باعث پارگی بالقوه رباط شود. درمان جراحی دارای خطراتی شامل خونریزی، عفونت، و واکنش به بیهوشی می باشد . همچنین جدا شدن فاسیای پلانتار می تواند تغییراتی در پا ایجاد کند و باعث آسیب عصب شود . از دیگر عوارض بیماری خار پاشنه به وجود آمدن مشکلاتی در قسمت پایین کمر یا زانو به دلیل لنگیدن مداوم می باشد.

پیشگیری از بروز خار پاشنه پا

از انجام فعالیت هایی که در زمان ابتلا به خار پاشنه پا باعث وارد آمدن فشار مداوم به پا می شوند، خودداری کنید. کفشی بپوشید که در قسمت پاشنه، یک بالشتک پلاستیکی یا نمدی داشته باشد. همچنین می توانید از کفی های طبی مناسب در کف کفش خود استفاده نمایید.

درمان خار پاشنه پا

خار پاشنه پا و درمان آن با برخورد محافظه کارانه میسر است. اولین درمان کاهش فشار به پاشنه از طریق پوشیدن کفش مناسب و کفی های مخصوص خار پاشنه حتی در خانه می باشد. درمانهای موثردیگری برای این بیماری موجود می باشد که یکی از آنها استفاده از شاک ویو تراپی می باشد. شاک ویو با استفاده از امواج مافوق صوت (Ultra Sonic) درمان موثری را جهت رفع این عارضه ارایه می دهد. اگر درمانهای محافظه کارانه موفقیت آمیز نبود، خار پاشنه را غالباً میتوان با تزریق موضعی کورتیکو استروئید که به صورت موضعی التهاب را از بین می برد یا داروهای خوراکی ضد التهاب معالجه کرد. درمان جراحی بسیار به ندرت لازم می شود و حتی الامکان باید از آن دوری کرد. درمان رایج خار پاشنه پا به صورت بدون جراحی است و کمتر از یک درصد بیماران نیاز به عمل جراحی دارند.

 

 

منبع: سایت دکتر سلام 


 
 

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت برای مرکز جامع توانبخشی دکتر محمودی محفوظ میباشد.

 

.:: Design By KSPgroup.ir ::.

پیوندها
پیوند به وبسایت متخصصان طب فیزیکی و توانبخشی در کشور
انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران
انجمن بیماریهای عصبی-عضلانی و الکترودیاگنوز آمریکا
انجمن بین المللی طب فیزیکی و توانبخشی
اینستاگرام دکتر محمودی
مؤسسه پیام آوران ساحل امید
اینستاگرام فیزیودرمان
دسترسی سریع
سامانه هوشمند همراه سلامت
مرکز مشاوره مجازی کافه سلامت
صفحه اصلی
نظرات و پیشنهادات
قوانین و مقررات